En rapport om brottsutsatthet bland barn som identifierar sig som HBTQIA+ samt deras syn på sex på internet. 

Välkommen på lansering 21 mars kl. 09.00

ECPATs undersökning ”Nude på nätet” visar att barn som identifierar sig som HBTQIA+ är positiva till internet som arena för att flirta och få kunskap om sex. Men samtidigt som internet blir en plats för positiva upplevelser, gemenskap och sexuellt utforskande ser vi att utsattheten är stor.

Jag o flera av mina vänner har eller har haft problem med att skicka nudes som någon slags coping mechanism och för att få bekräftelse, det är skönt i stunden men sen så mår man skit.

Flicka, HBTQIA+, 16 år

Välkommen på lansering

21 mars 2023, kl. 09.00 – digitalt och kostnadsfritt

Välkommen till ECPATs lansering av rapporten ”Consent is KEY” – En rapport om brottsutsatthet bland barn som identifierar sig som HBTQIA+, samt deras syn på sex och relationer på internet. 

Under rapportlanseringen presenteras resultat från ECPATs undersökning ”Nude på nätet” och delar av rapporten. Du möter rapportförfattaren Jonas Karlsson, ECPATs generalsekreterare Anna Karin Hildingson Boqvist, samt medverkande från organisationerna RFSU och Föreningen Tillsammans.

Lanseringsseminariet är digitalt och helt kostnadsfritt att delta på. Efter anmälan får du en länk till livesändningen av seminariet. Rapporten finns för nedladdning på webben på lanseringsdagen.