ECPATs föräldramöten – kostnadsfritt och digitalt

Det är inte alltid lätt att vara förälder. Genom ECPATs föräldramöten ger vi vi råd och kunskap om barns vardag och sexuella utsatthet – på och utanför nätet. Självklart får även du som möter barn i din profession, i ditt ideella engagemang eller som annan anhörig delta i mötena.  

Yngre barn och sexuell utsatthet – så tar du snacket

5 oktober, kl. 19.00-19.45

Redan från tidig ålder tillbringar barn mycket tid online och nätet har blivit en viktig plats för både vänskap och aktiviteter. Samtidigt finns risk för sexuell utsatthet. I åldersgruppen flickor 10 till 13 år har över hälften fått oönskade nakenbilder skickade till sig och nästan var fjärde erbjudits pengar för sex.

Som förälder, eller annan viktig vuxen i barns närhet, behöver du kunna ta snacket om samtycke och trygghet på nätet med barnen redan i tidig ålder. Du behöver ha kunskap, både för att kunna prata förebyggande och för att kunna finnas där om något skulle hända.

Mina bilder har spridits några få gånger. Mest när ja va 10 nu är ja 13. Han va 22 tror jag. Har inte anmält för ja va liten å skämdes över de.

Flicka, 13 år

ECPATs föräldramöte riktar sig den här gången främst till dig som har barn på låg- eller mellanstadiet. På mötet delar vi med oss av den kunskap vi får av barnen vi möter i vår stödlinje och i våra undersökningar. Du får också råd och konkreta tips på hur du pratar med yngre barn om våra frågor.


Hjälp oss sprida inbjudan till föräldramötet

Hjälp oss att nå fler med vårt föräldramöte. Ladda ner inbjudan och sprid den till föräldrar, andra anhöriga och till de som möter barn i sitt yrke.

Ladda ner inbjudan som PDF


Kommande föräldramöten

ECPAT planerar tre föräldramöten under hösten 2023. Information om innehåll kommer snart, men boka redan nu in tillfällena i kalendern!

Boka in:

7 nov, kl. 19.00

5 dec, kl. 19.00


Tidigare föräldramöten

Du kan se tidigare föräldramöten i efterhand här. Du som arbetar inom skolan får gärna använda våra inspelningar som en del i dina egna föräldramöten.

Några nudes mot en femhundring – om barn som erbjuds pengar för nakenbilder och sex
20 juni 2023

När barn hängs ut på nätet – om exposekonton
7 december 2022

Om barns tillvaro – på och utanför nätet
19 oktober 2022


ECPATs föräldramöten genomförs med stöd från Svenska Postkodlotteriet.