ECPATs verksamhet finansieras av företag, privatpersoner och myndigheter. För att vi ska kunna arbeta effektivt, långsiktigt och oberoende mot sexuell exploatering av barn eftersträvar vi intäkter från flera olika källor.
ECPATs intäkter 2023 var 32,5 miljoner kronor. Pengarna kom bland annat från:
Postkodlotteriet
8,55 miljoner kronor
Företag
1,36 miljoner kronor
Allmänheten och församlingar
5,65 miljoner kronor
Verksamhetsbidrag Socialstyrelsen
6,95 miljoner kronor
Organisationer och stiftelser
200 000 kronor
Arvsfonden
2,45 miljoner kronor
Vinnova
2,23 miljoner kronor
Safer Internet Centre
2,77 miljoner kronor
ECPAT använder pengarna i arbetet mot sexuell exploatering av barn. De går till vår stödlinje, påverkansarbete, informations- och kunskapsspridning och till att driva viktiga samarbeten med näringslivet. Se våra viktigaste resultat från 2023 här.
ECPAT har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Svensk insamlingskontroll är de som beviljar 90-konton till organisationer som har offentlig insamling. Varje år kontrollerar de att vi uppfyller kraven för att få behålla 90-kontot. Vi är även medlem i Giva Sverige. Branschorganisationen för tryggt givande (tidigare FRII) och tillämpar dess etiska kvalitetskod för insamling av medel från allmänheten, där nyckelorden är respekt, öppenhet, trovärdighet och kvalitet.
ECPATs styrelse anställer generalsekreteraren och beslutar om ersättning. ECPATs generalsekreterare hade 2023 en ersättning på 81 760 kronor per månad samt en tjänstepensionsförsäkring. Utöver detta finns inga särskilda förmåner. Ingen övertidsersättning utgår och generalsekreteraren omfattas inte av lagen om anställningsskydd.