Ecpats ledning består av styrelsen samt generalsekreteraren. Styrelsen väljs av årsmötet och sitter i två år. En person som har ett dokumenterat, visat eller uttalat intresse av att driva Ecpats arbete och frågor kan bli styrelseledamot för organisationen. Styrelsen beslutar om Ecpats inriktning och mål, de följer också upp att arbetet följer verksamhetsplanen. Styrelsen träffas minst fyra gånger per år tillsammans med generalsekreteraren.
Invald i styrelsen 2021. Emma var riksdagsledamot under 12 år, bland annat som gruppledare för Kristdemokraternas riksdagsgrupp och ordförande i socialutskottet. Hon har ett mångårigt engagemang i Riksdagens tvärpolitiska barngrupp. Emma har verkat som andre vice partiledare och ordförande i Riksrevisionens parlamentariska råd. Idag är Emma generalsekreterare för Famna och har ett flertal styrelseuppdrag.
Invald i styrelsen 2019. Peder har lång erfarenhet från näringslivet bland annat som VD i Bredbandsbolaget och nu senast som VD i mobiloperatören 3. Peder har ett långt engagemang för Ecpats frågor och var pionjär i att verka för att blockera sajter med övergreppsbilder på barn.
Invald i styrelsen 2021. Silvia brinner för att jobba mot sexuella övergrepp mot barn och har en lång och gedigen erfarenhet som specialiståklagare och brottmålsadvokat. Hon har således kunskap om hela rättskedjan, både vad som fungerar och vad som behöver förbättras.
Invald i styrelsen 2021. Daniel arbetar som nationell teknikchef för Microsoft och är ledamot av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien. Han har 15 års internationell erfarenhet av digitaliseringsfrågor, cybersäkerhet, digitala integritetsfrågor och AI. Daniel har även arbetat som fysiker, föreläsare, författare och forskare på Karolinska Institutet.
Invald i styrelsen 2021. Linda har lång bakgrund inom nykterhetsrörelsen med erfarenheter inom engagemang, påverkansarbete och civilsamhället. Idag driver hon en verksamhet med fokus på social hållbarhet inom turism. Linda har ett långvarigt engagemang för sexualitetsfrågor.
Invald i styrelsen 2021. Claes är civilekonom med en bred internationell och kulturell bakgrund från bland annat Frankrike, Brasilien och Colombia. Claes har omfattande erfarenhet från näringslivet inom ekonomisk styrning och planering och har mångårigt arbete i styrelser bakom sig.
Invald i styrelsen 2020. Sara arbetar som Marketing & Business Development Manager på Reed & Mackay och har lång erfarenhet från resebranschen där hon har arbetat på olika positioner sedan 1996. Sara är utbildad ekonom och har ett stort engagemang i hållbarhetsfrågor, tidigare på resebyråsidan, och idag inom hållbara möten och event.
Invald i styrelsen 2024. Gloria-Karin är en erfaren projekt- och processledare som kombinerar barns rättigheter med ett större hållbarhetsperspektiv med fokus på social innovation. Hon har erfarenhet från både civilsamhället och akademin, och arbetar idag som projektledare med tematiskt ansvar för innovation och samverkan för barnets rätt på Mötesplats Social innovation vid Malmö universitet.
Invald i styrelsen 2024. Karin har lång erfarenhet av arbete med mänskliga rättigheter. Hon har varit statssekreterare på Kultur- och Arbetsmarknadsdepartementen, med ansvar bl.a. för jämställdhet, barnrätt och arbetet mot diskriminering. Hon har också verkat i civilsamhället, i bland annat Svenska Burmakommittén och arbetat för biståndsorganisationen ActionAid. Till vardags arbetar Karin som stabschef på Skolverket.
Generalsekreterare och föredragande i styrelsen sedan 2018. Anna Karin är jurist med lång erfarenhet inom barnrättsfrågor. Hon har haft ledande positioner inom myndigheten Barnombudsmannen, bland annat som program- och utredningschef och vikarierande Barnombudsman. Anna Karin har varit styrelseordförande för Bufff och verkar ofta som expert i statliga utredningar som berör barnrättsfrågor.
Mejla till info@ecpat.se.
I Ecpats valberedning sitter: