Vad betyder det?

Artiklar och information från ECPAT

67 %

av barnen säger att 
föräldrarna inte är intresserade
av vad de gör på nätet.
ECPATs tips och råd till föräldrar
Barns tips och råd 
till föräldrar

Föräldrahjälpen

ECPATs Föräldrahjälp är en stödlinje och en samlingsplats för information för föräldrar och andra viktiga vuxna i barns närhet i frågor som rör sexuella övergrepp - på och utanför nätet.

För att förhindra att barn utsätts för övergrepp och för att underlätta för dem att berätta om något jobbigt har hänt, är det avgörande att vuxna har den kunskaps som krävs. Först då kan vi ge barn det stöd de behöver. Vi vet att många barn lämnas ensamma på nätet utan guidning eller stöd från vuxenvärlden.

Ingen fråga är för liten eller för stor för Föräldrahjälpen. Här finns barns och ungas egna råd till vuxna och vi får höra deras berättelser och tankar om hur de önskar att vuxna skulle vara. På ECPAT utgår vi från barnets perspektiv när vi tar fram verktyg för hur vuxna kan prata med barn. Vi menar att barn är experter på sin egen situation och att deras upplevelser och erfarenheter måste tas på allvar. Då kan vi ge barnen det stöd de behöver.

Det är vårt ansvar som vuxna att ge barn och unga kunskap, vägledning och stöd. Känner du att du behöver guidning i att ta samtalet med ditt barn? Vi finns här för att svara på dina frågor.


"Jag skulle aldrig berätta det för mina föräldrar"

Kostnadsfritt digitalt föräldramöte, 19 oktober kl. 19

Läs mer
Klassrum

Hej kurator, lärare och andra som möter barn och unga i ert arbete!

Många frågar efter material om vår stödlinje Ditt ECPAT. Vi är glada för att ni vill sprida information vidare. Här hittar ni affischer, bilder och filmer som som ni enkelt kan ladda ner och sprida vidare.

Så pratar du med barn om sexuella övergrepp på nätet

"Ta snacket"

Läs här

Kontakta oss

Under september har ECPAT Föräldrahjälpen endast öppet via tidsbokning. Om du som förälder, lärare eller annan viktig vuxen söker stöd och rådgivning kring frågor som rör sexuella övergrepp på barn kan du komma i kontakt med oss genom att boka din tid via formuläret nedan.

Läs mer om ECPATs personuppgiftshantering här


Boka tid för rådgivning

Vem är du?

Välj datum och tid

Kontaktinformation

Maila oss

  Den här sidan är en del av ECPATs stödlinje för föräldrar och andra vuxna och finansieras med stöd av Svenska Postkodlotteriet. Läs mer här.

  Tele2 Sverige bidrar till ECPAT Föräldrahjälpen genom att bistå med uppkoppling, tjänster och teknisk support.

  Stöd oss

  Swisha din gåva till 90 34 34 9


  Fler sätt att ge

  Ge en engångsgåva

  Välj belopp
  kr

  Bli månadsgivare

  Hur mycket vill du ge i månaden?

  Välj ett valfritt belopp (lägsta belopp är 50kr)

  kr
  Dina uppgifter
  Dina bankuppgifter

  Hämta dina kontouppgifter direkt från din bank med BankID eller ange uppgifterna manuellt. Godkänn sedan att vi får dra ditt viktiga bidrag varje månad via autogiro.

  Eller ange konto manuellt

  Öppna din BankID-app

  Om inte BankID-appen öppnas automatiskt, öppna din app manuellt. Det kan ta upp till 45 sekunder att få återkoppling från din bank efter att du legitimerat dig.

  Legitimera dig med Mobilt BankID

  Öppna Mobilt BankID på din mobil eller surfplatta och skanna QR-koden. Det kan ta upp till 45 sekunder att få återkoppling från din bank.

  Vänligen vänta. Du skickas vidare för signering.

  Skickas du inte vidare? Klicka här för att fortsätta.

  Genom att gå vidare samtycker jag att mina personuppgifter behandlas enligt ECPATS integritespolicy och att kontoinformation tillhandahålls enligt tjänsten Billecta Payments användarvillkor.