Kostnadsfritt digitalt föräldramöte om barns tillvaro på och utanför nätet

19 oktober 2022, kl. 19.00-19.45

Barn och unga spenderar alltmer tid online och nätet har blivit en plats för både aktiviteter och umgänge med vänner. Som vuxen kan det kännas svårt att hålla sig uppdaterad på allt som sker och det kan finnas en oro för vad som kan hända barnet på de olika plattformarna.

När vi på ECPAT möter barn och unga uttrycker de en önskan om att de vuxna ska prata mer med dem om risker och möjligheter på nätet. De vill lära sig mer om vilka lagar som gäller och ha strategier för att skydda sig.

ECPATs föräldramöte handlar om hur du som vuxen kan vara ett stöd för barn i frågor som rör bland annat sexuella övergrepp och en trygg tillvaro på nätet. Du möter våra rådgivare från vår stödlinje Ditt ECPAT som ger dig konkreta tips om hur du samtalar med barn om bland annat oönskade nakenbilder, tjat om att sälja nudes och sexuella kränkningar – på och utanför nätet. Vi delar också med oss av vad barn önskar av en trygg vuxen.

Ställ din fråga till oss!

I samband med din anmälan kan du skicka in frågor till våra rådgivare. Vi väljer ut ett par frågor som vi svarar på under mötet. Naturligtvis ställs frågorna anonymt när vi tar upp dem.

Anmäl dig här!

Länk till föräldramötet får du på mejl efter att du anmält dig.

Sprid informationen

Vill du hjälpa oss att sprida information om föräldramötet?
Här hittar du inbjudan till mötet som PDF.


ECPATs föräldramöte genomförs med stöd från Svenska Postkodlotteriet.