ECPAT söker en barnrättsjurist med intresse för organisationsjuridik

Vill du bidra till en värld fri från sexuell exploatering av barn? ECPAT Sverige är en barnrättsorganisation som arbetar mot sexuell exploatering av barn. Nu söker vi en jurist som har sin grund i barnrätten men som också har ett intresse för dataskydd och avtal. 

ECPAT Sverige är en barnrättsorganisation som arbetar mot sexuell exploatering av barn. Det gör vi på flera sätt. Vi sprider kunskap om brottsligheten och förebygger så att barn och unga inte utsätts. Vi arbetar med opinionsbildning och påverkansarbete mot makthavare och vi samarbetar med myndigheter, företag och andra organisationer. Vi driver även ECPAT Hotline, en webbaserad anmälningssida, och Ditt ECPAT, där barn och unga kan få hjälp, stöd och kunskap om bilder, sexuella kränkningar, hot och övergrepp på nätet eller IRL. Inom kort öppnar ECPAT också Föräldrahjälpen som ska ge föräldrar stöd och hjälp i alla frågor som sexuella övergrepp av barn, på eller utanför nätet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som jurist ansvarar du under ledning av generalsekreteraren för att:  

 • Inhämta, analysera och bearbeta ny kunskap och forskning inom området. 
 • Bedriva påverkansarbete för att upptäckta och förebygga sexuell exploatering av barn. 
 • Identifiera nyckelaktörer och strategiska metoder för påverkansarbetet samt delta i nätverk med politiker, myndigheter, organisationer m.fl.
 • Bidra med expertkunskap och stöd inom det juridiska området i alla för organisationen relevanta frågor inklusive dataskydd och avtal. 
 • Utveckla och delta i organisationens arbete med barns inflytande genom exempelvis samtal med barn och arbete med enkätundersökningar riktade till barn. 

Vem är du?

Du är en flexibel och stabil person som har förmåga att se helheter och vill jobba med hela organisationens juridiska område. Du är noggrann och har kunskap om mänskliga rättigheter och särskilt barnrätt. Du är drivande, lösningsorienterad och prestigelös. Vi är en liten organisation, vilket gör att alla måste vara beredda att hugga in där det behövs. Du kan jobba självständigt, men också tillsammans i team. Du vill ha kul på jobbet och arbeta med något som gör skillnad på riktigt.

För att ansöka måste du ha:

 • Jur.   kand. eller juristexamen
 • Minst tre års arbetslivserfarenhet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska
 • Engagemang och dokumenterad kunskap om mänskliga rättigheter, gärna barnrätt
 • Förståelse för och kunskap om påverkansarbete i ett brett perspektiv och framförallt gällande lagstiftning
 • Erfarenhet av samtal med barn och unga

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • Arbete inom offentlig eller politisk verksamhet
 • Arbete med avtal och/eller dataskyddslagstiftningen
 • Arbete på advokat -eller juristbyrå

Välkommen med din ansökan

Om du känner att detta är en roll för dig så är du varmt välkommen att skicka in ditt CV och ett introduktionsbrev där det framgår hur du som person och dina kvalifikationer motsvarar det vi söker. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är den 29 september 2021.  Du skickar din ansökan till rekrytering@ecpat.se. 

Vi har tyvärr inte möjlighet att lämna återkoppling på enskilda ansökningar och kommer att meddela på vår webbplats när tjänsterna är tillsatta. Före anställning behöver kandidaten visa utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i lagen (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn.

Övrig information:

Tjänsten är baserad på kansliet på Kungsholmen i Stockholm och är en tillsvidareanställning. Tjänsteresor kan förekomma. Visst arbete utanför ordinarie kontorstider förekommer och är ett krav för tjänsten.

ECPAT sparar dina personuppgifter och ansökningshandlingar under rekryteringsprocessen. Dessa lämnas inte ut till utomstående. Vi behandlar dina personuppgifter så länge det är nödvändigt för att kunna genomföra urvalsprocessen och besluta om anställning hos oss.  Vi kan därefter komma att behöva spara personuppgifterna för att kunna visa att vi gjort en korrekt bedömning i urvalsprocessen så länge det är nödvändigt. Läs mer om hur ECPAT hanterar personuppgifter på ECPAT Sveriges integritetspolicy – så här hanterar vi dina personuppgifter – ECPAT Sverige.