Välkommen på ett digitalt och kostnadsfritt kunskapsseminarium, 2 februari 2023, kl. 09.00-10.00

ECPAT ser en explosionsartad ökning av exposekonton – anonyma konton på sociala medier eller forumtrådar där barn delar naket och sexuellt material på andra barn. Syftet är att kränka och skuldbelägga. Tusentals barn får sina intima bilder och filmer spridda och för att ytterligare kränka den uthängda delas i många fall även personlig information i anslutning till bilden. Vuxenvärlden saknar i många fall helt kunskap om vad som sker – vilket leder till att de utsatta barnen hellre lever i övergreppssituationen än berättar för en vuxen.

För förebygga och förhindra att barn hängs ut, besöker eller sprider dessa konton vidare bjuder vi in alla vuxna till ett kunskapsseminarium där vi samtidigt lanserar ECPATs rapport om exposekonton: “Jag tittade bara, jag gjorde inget elakt”. Efter lanseringen finns rapporten att ladda ner här på ecpat.se

Från ECPAT möter du: Anna Karin Hildingson Boqvist, generalsekreterare, Sophie Josephson, senior barnrättsrådgivare och Jonas Karlsson, utredare. Mötet modereras av Silvia Ingolfsdottir Åkermark.

De berättar bland annat om:

  • Barnens kunskaper och erfarenheter av exposekonton.
  • Barnens förslag på vad de själva kan göra för att motverka kontona och stötta de som hängs ut.
  • Barnens förslag på vad skola, rättsväsende och sociala medieplattformar kan göra.

När du anmält dig får du en länk till seminariet.