Yubo

I appen skapar användaren en profil där hen måste ange information som inkluderar namn och mobilnummer samt ladda upp en bild som visar ett ansikte på profilen. Därefter kan användaren lägga till andra profiler och skicka meddelanden till dem, chatta i grupper eller medverkar live i videochatt. 

Instagram

Instagram som ägs av Facebook är en populär app som bygger på att dela bilder och videor. Varje gång appen öppnas möts användaren av ett flöde med inlägg från konton hen följer. Instagram har också en ”händelse”- funktion som kallas ”Instagram stories”. Med händelser kan man snabbt skapa kreativa och lekfull bild- eller videoinlägg som är synliga i 24 timmar.

Snapchat

Snapchat är en populär app för att t ex skicka foton, videor och text mellan användare. Skillnaden mot andra sociala nätverk är att kommunikation mellan användare går väldigt fort och att det inte finns ett sparat flöde eller arkiv att gå tillbaka till.

Tik Tok

Tiktok låter användaren titta på klipp (ofta musikaliska), mima till låtar, filma korta filmer och redigera dem med inbyggda specialeffekter, filter och klistermärken. För att skapa en musikvideo med appen kan användaren välja bakgrundsmusik från en mängd olika genrer och spela in en 15-sekunders video innan den laddas upp för att delas med andra.

Messenger

Messenger är en meddelande- och samtalsapp med en rad olika tjänster utvecklade av företaget Facebook. För att använda tjänsten måste du ha ett konto registrerat hos facebook. I appen kan man skicka meddelanden, foton och videoklipp, ha gruppkonversationer, skapa ”messenger-rum” med privata samtal, samt starta krypterade konversationer som är helt dolda för insyn.

Whats app

Företaget beskrev sig själva som ett alternativ till SMS i början av 2000-talet. Idag går de också att skicka och ta emot bilder, videor, dokument, geografiska platser och röstsamtal. Första gången appen öppnas måste användaren ange sitt telefonnummer för identifikation. Sedan kan hen ladda upp en profilbild och hitta andra användare via deras telefonnummer.

Fler plattformar tillkommer inom kort.